AVM’ler çifte bayram yaptı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin ağustos ayı sonuçları açıklandı.

AVM’ler çifte bayram yaptı

Buna göre söz konusu ayda endeks, yüzde 32,4 artışla 245 puana ulaştı. Bir önceki aya göre ise yüzde 9,9 yükseliş kaydedildi. AYD Başkanı Hulusi Belgü, verilere ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye’yi derinden sarsan kalkışmanın etkilerinin, geçen yıl ağustos ayında hissedilmeye devam ettiğini, bu durumun, ülkeyi yalnızca siyasi ve duygusal olarak etkilemekle kalmadığını, ekonomik anlamda da dalgalanmalara yol açtığını bildirdi. Ciro endeksine de yansıyan bu durumun yüzde 1,1 düşüşe yol açtığını hatırlatan Belgü, ”Bu nedenle ciro endeksinin geçtiğimiz yıla oranla yüzde 32,4 artış göstermesi elbette hem AVM’ler hem de perakendeciler için sevindirici bir gelişme. Bu yükselişin birçok sebebi var. Bu yıl hem Kurban Bayramı’nın ağustos ayında olması hem de yaz sonuna yaklaşılması dolayısıyla markaların yaptığı indirimler, halkımızın AVM ziyaretleri ve alışverişlerinde artış yaşanmasını sağladı. Diğer yandan, eğitim döneminin yaklaşmasıyla ailelerin çocukları için yapmaya başladığı hazırlıklar da ciro endeksini olumlu yönde etkiledi. Bu durumun eylül ayı içinde de devam edeceğini umut ediyoruz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X