AVM’ler esnafa zarar veriyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kontrolsüz şekilde çoğalan Alışveriş Merkezlerinin (AVM) hem esnafa hem çevreye hem de birbirlerine zarar verdiğini savundu.

AVM’ler esnafa zarar veriyor

Palandöken, yazılı açıklamasında, 2017 sonu itibariyle Türkiye’de en az 401 AVM’nin faaliyet gösterdiğini kaydetti. Söz konusu AVM’lerin 114’ünün İstanbul’da, 39’unun Ankara’da bulunduğuna işaret eden Palandöken, ‘’Kontrolsüz şekilde hızla çoğalan AVM’ler hem esnafa hem çevreye hem de birbirine zarar veriyor.

Bu gidişata artık dur denilmeli” dedi. AVM’lerin hafta sonları da dahil olmak üzere akşam geç saatlere kadar açık olmasının esnafa zarar verdiğini dile getiren Palandöken, şöyle devam etti: ‘’AVM’ler birbirlerinin karlılıklarını da düşürüyor.

Esnafın sayısı 28 bini geçen zincir marketlerle uğraştığı yetmiyormuş gibi AVM’lerin de sayısı hızla artıyor. Bunun için cadde mağazacılığı yeniden canlandırılmalı. Esnafın ayakta kalmasını desteklemek ekonominin de hareketlenmesi demektir. AVM’ler artık şehir dışına ve ihtiyaç varsa yapılmalı. Aksi halde yeni AVM yapımına izin verilmemelidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X