AVM’ler esnafı yok ediyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Alışveriş Merkezlerinin (AVM) kurulduğu yerde iş sahibi olan ve büyümeye çalışan esnafı yok ettiğini iddia etti.

AVM’ler esnafı yok ediyor

Palandöken, yazılı açıklamasında, yeni AVM’lerin açılmasını ‘yeni rant projeleri’ olarak niteledi. İstanbul’da 3 yıl içinde 31 yeni AVM açılacağı iddialarına ilişkin Palandöken, yeni yer, yüksek kiralar ve satış politikaları ile haksız rekabet ortamı oluşturmaya devam edileceğini savundu.

YÖNETMELİK BEKLENTİSİ

Yabancı sermayenin, perakende piyasasına girmeye, rant elde etmeye ve yerli üretime zarar vermeye devam edeceğini ileri süren Palandöken, ”Buralar üretim merkezi ya da fabrika değiller. Bir diğer boyut ise şehrin görsel kirliliği haline geldiler. Yeşilin yerine AVM diktiler. Bir an önce Perakende Yasası’nın yönetmelikleri hazırlanarak piyasanın kuralları hayata geçirilmeli” değerlendirmesinde bulundu. Bir gelişmişlik modeli gibi sunulan AVM’lere ucuz arsalar da tahsis edilerek, teşvik edildiğini dile getiren Palandöken, ”Halbuki kurulduğu yerde iş sahibi olan ve büyümeye çalışan esnafı yok ediyor. Esnaflar iş yerlerini kapatıp AVM’lerde tezgahtar olmak zorunda kalıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X