AVM’lerin çalışma saatlerini artık valiler belirleyecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’a yönelik basın toplantısında Alışveriş Merkezleri’nin (AVM) yerinin belirlenmesi konusunda Bakanlar Kur

AVM’lerin çalışma saatlerini artık valiler belirleyecek

Bakan Canikli, ”AVM’lerin çalışma saatleri illerde valilikler, Türkiye genelini ilgilendiren durumlarda ise Bakanlık tarafından belirlenecek. Böyle bir yetkinin belediyelere veya yerel kurumlara verilmesi halinde farklı illerde farklı çalışma saatleri olabilirdi. Bu yetkinin tamamen merkeze alınması, Bakanlığımız ya da Bakanlar Kurulu’na verilmesi halinde ise yerel faktörlerin dikkate alınmaması gibi bir durum ortaya çıkacaktı. Bu nedenle her ikisini kombine edecek olan bir formül bu kanunda yer almıştır” dedi.

Kooperatif kurulabilir

Bakan Canikli, sektördeki gelişmeleri izlemek ve politika belirlemek üzere Perakendeciler Konseyi’nin kurulacağını ifade etti. Nurettin Canikli, ”Ayrıca esnaf ve sanatkarın güçlü bir şekilde ölçek ekonomisinden faydalanmalarını temin etmek amacıyla esnaf ve sanatkarlarımız tarafından tedarik dağıtım ve koopratifleri de kurulabilecektir” diye konuştu.

Harç kaldırıldı

AVM’lerde yöresel ürünlerin ticareti için yüzde 1 yer tahsis edilmesinin zorunlu olduğunun altını çizen Canikli, bu uygulamanın başta kadınlar olmak üzere küçük üreticiyi destekleyeceğini vurguladı. Bakan Canikli, esnaf ve sanatkar odalarına kayıt için gereken esnaf belgesi zorunluluğunun ve haftasonu için ödenen harç bedelinin de kaldırıldığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X