AVM’lerin cazibesi kalmadı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin (AVM) cazibesinin kalmadığını ve perakendecilerin cadde mağazacılığına yöneldiğini kaydetti.

AVM’lerin cazibesi kalmadı

Palandöken, büyükşehirlerde AVM yapılaşmalarının zirveyi gördüğünü ve ülke genelinde alışveriş merkezi sayısının 377’ye ulaştığını söyledi. Gelecek dönemde büyükşehirlerde AVM yapılaşmasının hız keseceğine işaret eden Palandöken, söz konusu merkezlerin dönüşüme uğramalarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Perakendecilerin son aylarda dolardaki yükselişle beraber artan kira masraflarından ve azalan müşteri sayısından dolayı AVM’lerden çıkıp cadde mağazacılığına yöneldiğini vurgulayan Palandöken, ileriye dönük kontratların iptal edilmeye başlandığına işaret etti. Yeni tamamlanacak AVM’lerin, mağazaları dolduracak perakendeci bulmakta zorlandığına dikkat çeken Palandöken, ”Bu da gösteriyor ki artık AVM yapılaşmasının sonu geldi. ABD’de son 10 yılda çok sayıda alışveriş merkezinin kapandı. Bundan 25-30 yıl önce Amerika’da açılan AVM’lerin çoğu bugün metruk bina olarak atıl duruyor. Bir kısmı hastane, okul, müze gibi amaçlarla kullanılmak üzere dönüşüme uğradı. Aynı şey bizde çok daha hızlı olmaya başladı. Artık AVM’lerin toplumun gözünde bir cazibesi kalmadı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X