Avrupa alarmda!

Avrupa’nın ortasında önceki gün yaşanan terör saldırılarıyla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmada, saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin kardeş olduğu belirlendi.

Avrupa alarmda!

Belçika’nın başkenti Brüksel’de önceki gün Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarının ardından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, Zaventem Havalimanı’ndaki saldırının İbrahim El Bakraoui, metro istasyonundaki saldırının da Halid El Bakraoui tarafından gerçekleştirdiğini, saldırılarda yer aldığından şüphelenilen diğer iki kişinin kimliğinin ise halen belirlenemediğini kaydetti. Leeuw, kardeşlerden 29 yaşındaki İbrahim El Bakraoui’nin havalimanında, 27 yaşındaki Halid El Bakraoui’nin ise Maalbek metro istasyonunda kendini patlattığını bildirdi. Leeuw, havalimanındaki ikinci saldırıyı gerçekleştiren diğer kişi ile fotoğraflarda görülen üçüncü kişinin kimliğinin ise belirlenemediğini ifade etti. 

BİLGİSAYAR NOTU

Saldırılarda saldırganlar hariç toplam 31 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 260 kişinin yaralandığını belirten Leeuw, Brüksel’in Schaerbeek bölgesinde yapılan aramalarda, sokaktaki bir çöp kutusunda bulunan bir bilgisayarda İbrahim El Bakraoui tarafından yazılan ‘Ne yapacağımı bilmiyorum. Kaçıyorum. Eğer teslim olursam hapse atılırım’ şeklinde bir not bulunduğunu da açıkladı. Savcı Leeuw, baskınlarda bir kişinin gözaltına alındığını ve sorgusunun sürdüğünü söyledi. Polis, bombaları hazırladığından şüphelenilen 24 yaşındaki Najim Laachraoui’yi arıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X