Avrupa basını, Ankara’daki hain saldırıyı böyle gördü

Ankara’da dün gerçekleşen terör saldırısı Avrupa basınında geniş şekilde yer aldı.

Avrupa basını, Ankara’daki hain saldırıyı böyle gördü

İngiliz yayın kurumu BBC, Ankara’daki terör saldırısının ardından “Cumhurbaşkanı Erdoğan terörü dize getirmek için yemin etti” ifadesini kullanarak, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığına dikkati çekti.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Guardian da, gelişmeleri okuyucularına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırıya ilişkin açıklamalarına yer vererek duyurdu. Gazete bakanların, siyasetçilerin ve iş dünyası temsilcilerinin kınama mesajlarını aktarırken, “Türkiye son 19 ay içerisinde bir dizi kanlı terör saldırısının hedefi oldu” ifadesini kullandı.

Financial Times gazetesi Türkiye’nin başkentinin bir aydan kısa bir sürede ikinci kez terör saldırısının hedefi olduğunu, son saldırının ise “şehrin ana ulaşım merkezinde” gerçekleştirildiğini belirtti.

Almanya

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi, saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ”Teröre diz çöktüreceğiz” sözlerini başlık olarak kullandı.

Gazete ”Bu kentte acının sınır haddi nerede” diye sorduğu haberinde Ankara’nın huzuru hak eden bir kent olduğunu ifade etti. 

Spiegel Online internet sitesi de terör saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ”terörle kararlılıkla mücadele edileceği” sözlerini başlığa çekti. Haberde terör saldırısıyla ilgili detaylara yer verildi.

Fransa

Fransız Le Figaro gazetesi ise konuyla ilgili haberini “Ankara’nın merkezi yeniden ölümcül bir saldırıyla vuruldu” başlığıyla verdi. Haberde İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yılbaşından bu yana 18 terörist saldırının önlendiğine ilişkin paylaştığı bilgi de yer aldı.

Le Parisien’in saldırıya ilişkin haberinde ise Ankara’nın yeniden bir terörist saldırıya sahne olduğu belirtildi. Haberde Türkiye’nin geçen temmuz ayından bu yana terörist saldırıların hedefi olduğu hatırlatıldı.

Hollanda

Hollanda medyası da Ankara’daki terör saldırısına geniş yer ayırdı.

NOS televizyonu, saldırının kim tarafından yapıldığının henüz netleşmediğini, birçok iş yerinin bulunduğu Kızılay’da patlayıcı yüklü bir araçla yaşanan saldırıda olayı gerçekleştiren bir ya da iki kişinin ölmüş olabileceğini aktardı. Haberde, ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği’nin 11 Mart’ta vatandaşlarına olası bir terör saldırısına yönelik yaptığı uyarıya da dikkat çekildi.

Yüksek tirajlı De Telegraaf gazetesinin haberinde ise, patlayıcı yüklü bir araçla şehrin işlek bir semtinde meydana gelen intihar saldırısının hedefinin siviller olduğu ön plana çıkarıldı.

İspanya

İspanyol basını da Ankara’da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili haberlere bugünkü sayfalarında geniş yer verdi. 

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden El Pais, saldırının Ankara’nın merkezinde olduğu ve ülkeyi yeniden alarma geçirdiğini belirterek, Ankara’da 1 ay önce meydana gelen terör saldırısına nazaran şimdiki saldırının tamamen sivilleri hedef almasına vurgu yaptı.

El Mundo gazetesi de uzmanların, saldırının sivilleri hedef alan bomba yüklü bir araçla yapıldığını düşündüğünü bildirdi. Gazete, “Bir güvenlik kaynağı saldırının PKK veya yakınındaki gruplar tarafından gerçekleştiğini savunuyor” ifadelerini kullandı.

Diğer İspanyol gazeteleri de benzer ifadelerini başlıklarına çıkartarak, Ankara’daki terör saldırısının arkasında PKK’nın olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiler.

İtalya

La Repubblica gazetesi, saldırıda, insanların özellikle de otobüs bekledikleri bir saatte, kalabalık bir bölgenin hedef alındığı ifade edildi. Haberde, Ankara’da önceki aylarda bir barış mitinginin bir de askeri lojmanların olduğu bölgenin terör eylemine maruz kaldığı hatırlatıldı.

La Stampa gazetesi de Ankara’da otobüs durağında terör yaşandığını aktarırken, “Saldırının sorumlusu olarak terör örgütü PKK’dan şüpheleniliyor” ifadelerini kullandı.

İtalya’nın büyük haber ajanslarından ANSA da, “Ankara’nın merkezinde patlama” başlığıyla duyurduğu haberinde, terör saldırısının Ankara’nın en işlek caddesi üzerinde ve sivillerin kullandığı belediye otobüslerinin yanında patlatılan bir arabayla gerçekleştirildiği belirtildi.

Avusturya

Avusturya devlet televizyonu ORF, “Bir ay içinde ikinci saldırı” başlıklı haberinde Ankara’daki saldırının patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirildiği ve “sivilleri hedef aldığı” kaydedildi. 

Die Presse gazetesi “Patlama Güven Park yakınında meydana geldi. Bu kurbanların arasında çok sayıda sivil var” ifadelerini kullandı. 

İsveç

Ankara’da meydana gelen terör saldırısı, İsveç medyasında da geniş yer buldu.

İsveç resmi devlet televizyonu SVT saldırının arkasında PKK ya da PKK’ya bağlı bir örgütün çıkabileceğini belirtti.

İsveç’in önde gelen gazetelerinden Aftonbladet, Ankara’daki terör saldırısından sonra, başkent ekibi Gençlerbirliği’nin İsveç’in de bir kulübü olduğunu belirterek, “Ankara’daki trajedi İsveç futbol kulübünü derinden sarstı” başlığı ile haberi okurlarına duyurdu.

Haberde, Gençlerbirliği’nde top koşturan İsveçli kaleci Johannes Hopf, Yunan asıllı İsveçli futbolcu Panajotis Dimitriadis ve daha önce İsveç takımlarında forma giyen Faslı Mostapha El Kabir’in üzüntülü oldukları kaydedildi.

Macaristan

Ülkedeki en çok okunan gazetelerden muhafazakar Magyar Nemzet saldırıyı, ”Şiddetli patlama Ankara’yı sarstı” başlığı ile okuyucularına duyurdu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açıklamalarına yer veren gazete, ayrıca saldırının ardında terör örgütü PKK’nın olabileceği vurgulandı.

Liberal Nepszabadsag gazetesi ise saldırıyla ilgili şüphelerin terör örgütü PKK ya da ona bağlı bir grubun üzerinde yoğunlaştı belirtildi.

Balkanlar

Ankara’da dün akşam meydana gelen terör saldırısı Balkan ülkeleri medyasında da geniş yer buldu.

Sırbistan’ın resmi haber ajansı TANJUG, “Ankara’da yeni saldırı” başlığıyla yayınladığı haberde, ismini açıklamayan bir yetkilinin açıklamalarına dayanarak, saldırıyı PKK ya da PKK ile ilişkisi olan başka bir grubun yapmış olacağından şüphe edildiğini aktardı.

Bosna Hersek merkezli bölgesel El Cezire Balkanlar televizyon kanalı da gelişmelere bağlı olarak sürekli güncellediği saldırı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun gece boyunca yaptıkları görüşme ve toplantılara yer verdi.

Oslobodjenje gazetesi de “Ankara’da patlama” başlıklı haberinde, Ankara’da son bir ay içerisinde ikinci kez saldırı düzenlendiğine işaret edilirken, saldırıdan PKK veya bu örgütle ilişkili bir başka grubun sorumlu olabileceği bildirildi.

Bulgaristan’daki medya da Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili haberi ilk sırada verdi. 24 saat, Sega, Dnevnik ve Trud gazetesinde dış haberler sayfasının manşetinden yayımlanan haberlerde ölü ve yaralı sayısı konusunda bilgi aktarılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlığına yer verildi. Erdoğan’ın, “Bu saldırı, sadece terörle mücadele kararlılığımızı artıracak” şeklindeki açıklamasına vurgu yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X