Avrupa ekonomisinin büyümesi ihracatı artırıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatta negatif parite etkisinin azaldığını, firmaların kur ve parite risklerini azaltmayı öğrenmeleri gerektiğini ifade etti.

Avrupa ekonomisinin büyümesi ihracatı artırıyor

Avrupa Merkez Bankasının faizi indirmesinin ve parasal genişlemenin hacmini artırmasının, geçen hafta dünya ekonomisinin en önemli gündem maddesi olduğunu hatırlatan Büyükekşi, ”Bunun yanında Avrupa için büyüme tahminlerinin aşağı çekilmesi de Türkiye açısından kritik bir değere sahip. Avrupa en büyük ihraç pazarımız olması sebebiyle en yakından izlediğimiz bölge. Geçen yıl, 63 bine yakın ihracatçımızın yarısından fazlası Avrupa’ya ihracat yaptı. Her ne kadar toplam ihracatımızın yüzde 43’ü Avrupa Birliği’ne (AB) yapılıyor olsa da firmalarımızın yarısından çoğu bu bölgeye ihracat yapıyor. Avrupa ekonomisinin büyümesi ve sağlıklı olması bu bölgeye ihracatımızın da artması anlamına geliyor. AB’nin büyüme hızındaki her 1 puanlık artış, AB’ye ihracatımızın yüzde 4 civarında artması anlamına geliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X