‘Avrupa ile gerilim ekonomiyi bitirir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

‘Avrupa ile gerilim ekonomiyi bitirir’

Cankurtaran, Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında şova değil artık huzura ihtiyacı olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Son günlerde Almanya ve Hollanda ile bilinçli bir gerilimli diyalog geliştirildi. Türkiye’de bu gerilimli ortamdan da bir ‘evet’ çıkarmaya çalışma gibi bir durum var. Bizim en çok ihtiyacımız olan şey huzurdur. Suriye ile gerilim yaşadık güvenlik bitti, Rusya ile gerilim yaşadık turizmi bitirdik, Avrupa Birliği ile gerilim ekonomiyi bitirir. Avrupa Birliği dediğimiz yer 28 ülkeden oluşur. Ve bizim toplam ticaret hacmi 146 milyar dolar olan en yakın ticari ortağımızdır Avrupa Birliği.  Eğer bu gerilimden sonra Avrupa Birliği ile de gerilirsek bu sefer ekonomi biter, ekonomide daralma işsizliği getirir. Sonuç itibarıyla AKP’nin yaratmış olduğu gerilimli ortamdan yine zararlı çıkacak olan vatandaş olur. İşsiz kalan, ekonomisi daralan Türkiye olur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X