‘Avrupa makyajlarını silerek görüntü çizmiştir’

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti İnegöl Teşkilatı üyeleriyle vefa yemeğinde bir araya geldi. Kaynak, 16 Nisan’ın, Türkiye’nin siyasi tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

‘Avrupa makyajlarını silerek görüntü çizmiştir’

ABDULLAH TANIŞ

Milletin 200 yıllık mücadelesinin, yönetim sistemi arayışının en önemli halkasının 16 nisan olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Bizler refah toplumu olurken aynı zamanda temel değerlerimize de sahip çıkabiliriz. Bir yandan maddeten kalkınırken, bir yandan da manevi değerlerimize sahip çıkıp geliştirebiliriz” diye konuştu.

Türkiye ve insanlığın başına bela olan, lanet ve nefretle anılacak terör örgütleriyle mücadele edildiğini dile getiren Kaynak, ‘Müttefikimiz, uzun süredir girmek için mücadele ettiğimiz AB ülkelerinin büyük çoğunluğu da karşımızdaydı. Biz Allah aşkına ne yapıyorduk da bunlar karşımızdaydı? Demokrasiden mi, hukuktan mı, insan haklarından mı vazgeçiyorduk? Milletimizin huzuruna getirdiğimiz anayasa, nasıl bir netice doğuracak da bunlar, bu kadar karşımızda bir hizaya girmişlerdi? Avrupa sınırlarına mülteciler için jiletli tel örgüler çekerken, karlar üzerinde mültecilerin minicik çadırda doğum yapmasını izlerken bir yandan mülteci kadınlara bozuk para atıp şınav çektirirken bir yandan Ege ve Akdeniz suları mezara dönmüşken Avrupa, Türkiye’de barındırdığımız 3 milyon mültecinin güvenliğini sağlarken, Avrupa’nın güvenliğini sağladığımızın farkında değil miydi? Avrupa bu süreçte bütün makyajlarını silerek görüntü çizmiştir. Ne kadın hakları ne insan hakları ne siyaset özgürlüğü kalmıştır. Türkiye bütün bunları yaparken, bir yandan da ekonomik mücadelesini sürdürmektedir’ ifadelerini kullandı.

EKONOMİK BÜYÜME

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Bu hadiselere rağmen 2016 yılında büyüme oranımız yüzde 3’e yakındır. Bütün Avrupa ülkelerinin, OECD ülkelerinin ortalamasının üzerindedir. Türkiye bu zaman içerisinde ekonomi daralmasın diye Türkiye’ye has, uygun yeni modeller geliştirmiştir. Türkiye, ilk defa 25 milyar TL Kredi Garanti Fonu’na para aktarmış ve bunun 250 milyarlık krediye dönüşmesine imkân tanımıştır. 16 Nisan önemliydi ama bizim işimiz bitmedi. İnancımızdan asla taviz vermeyeceğiz, mücadele kararlılığımızdan da asla geri durmayacağız’ değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X