Avrupa neden olmasın?

Bursaspor Voleybol Takımı Antrenörü Emin İmen ve Basketbol Takımı Antrenörü Şemsettin Baş, “Bu sezon şampiyonluğu hedefliyoruz. İlerleyen süreçte Avrupa’da mücadele eden bir ekip olmak istiyoruz” şeklinde konuştular.

Avrupa neden olmasın?

RECAİ UYSAL

Biri Kadınlar Voleybol 3. Ligi’nde 7’de 7 yapan, rakiplerine set dahi vermeyen takımın antrenörü… Biri Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde 6 maçın 5’ini kazanarak zirveyi yakın takipte tutan takımın…

Diğeri geçtiğimiz sezon Bursa’ya takım sporları tarihindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu yaşatan Emin İmen… Biri basketbol kariyerinde Bursa’ya lig ve kupa şampiyonluklara yaşatan Şemsettin Baş… İkisi de bu sezon Bursaspor’un başarısı için saha kenarında ter döküyor… Bursaspor’a hem voleybolda hem de basketbolda lig şampiyonluğu yaşatmak için kolları sıvayan iki başarılı antrenörle OLAY Spor olarak sizler için biraraya geldik. Kadınlar Voleybol 3. Ligi’nde bu sezon taraftarlarına oldukça rahat maçlar izlettiren rakiplerine göz açtırmayan Bursaspor Voleybol Takımı Antrenörü Emin İmen ve Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde şampiyonluk adayı olan Basketbol Takımı Antrenörü Şemsettin Baş sezon başında koydukları hedefler doğrultusunda ilerlediklerini ifade ederlerken, hayallerinin her iki branşta da yeşil beyazlı ekiple Avrupa heyecanı yaşamak olduğunu söylediler.

TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ

Şampiyonluk söylemi için erken olduğunu ancak, oyuncularına güvendiğini belirten deneyimli çalıştırıcı Emin İmen, “Ancak, Bursaspor bir marka artık. Bu kulüpte çalışmaktan çok mutluyuz. İnşallah sporculuk ve antrenörlük dönemlerinde yaşadığımız başarıları tekrarlamak istiyoruz. Bunun için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Yönetimimizin bize gösterdiği çabayı karşılıksız bırakmak istemiyoruz. Bu yüzden biz de takımı iyi yerlere taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu. Hem voleybol, hem de basketbolda hedefe ulaşmak istediklerini belirten Şemsettin Baş ise, “Başarıyı voleybolla başlayıp, basketbolla taçlandırmak istiyoruz. Bursaspor mücadele ettiği her branşta şampiyonluğu hedefler ve iyi markalar birleştiğinde şampiyonluğa ulaşılır. Biz de bunun için mücadele ediyoruz. Sezon sonunda bizden beklenen şampiyonluk hedefine ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

İDDİAYA GİRDİLER

Emin İmen, “Oyuncularımız sezon başında bütün maçları 3-0 kazanacaklarına dair iddiaya girdiler. Ben böyle bir iddianın sporda olmayacağını düşünüyordum ancak, sanırım haklı çıkacaklar. Güzel takım oluşturduk. Dolayısıyla sezon başı koyduğumuz hedef doğrultuda ilerliyoruz. Kısa vadede üst lige çıkmak istiyoruz. Uzun vadede de umuyorum Bursaspor’u 1. Lig’de hatta Avrupa kupalarında yarıştırmak istiyoruz. İnşallah bunu hep birlikte yaşarız” derken, Şemsettin Baş, “Biz de Bursaspor Basketbol Takımı’nın Avrupa’da oynama ihtimalini düşünüyoruz. Kısa vadeli hedefimiz sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak. Ancak biz de voleybol gibi Süper Lig ve Avrupa’yı istiyoruz. İyi gidiyoruz. Bunu şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TARAFTARA ALIŞACAKLAR

İlk etapta rakiplerinin kendilerine göre biraz zayıf olmasının zaman zaman sıkıntısını yaşadıklarını ifade eden Emin İmen, “Takımda çok iyi bir diyalog var tabii bu sahaya da yansıyor. Ancak ilk etap maçlarında rakipler bize göre biraz zayıf olduğu için yaptığımız antrenmanlar ve oynadığımız hazırlık maçlarıyla eksiklerimizi görmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Takımdaki 9 oyuncunun Bursalı olduğunun altını çizen Şemsettin Baş, “Bu önemli bir olay. Şu anda tek sıkıntımız oyuncularımızın buradaki seyirci atmosferine alışma sürecinde olmaları. Buraya gelmeden önce böyle atmosfer yaşamamış oldukları için bu durum baskı da oluşturup hata yapmalarına da neden olabiliyor. Oyuncularımız buna alıştıkça daha da iyi olacağımızı düşünüyorum” dedi.

SABIR İSTEDİLER

Sporun taraftarsız olmadığının altını çizen iki teknik adam da ilgiden memnun olduklarını ifade ederlerken, “Ancak Bursaspor bir tane. Onlardan isteğimiz bizi yalnız bırakmasınlar ancak, olumsuz tezahüratlardan da kaçınsınlar. Bu tezahüratlar sporcularımızı olumsuz etkiliyor. Yönetim, antrenör, sporcu gider ancak Bursaspor daima olacak. Zaman zaman da olsa o tip tezahüratlar Bursaspor’a yakışmıyor. Elele verdiğimizde neler yapabileceğimizi gösterebiliriz. Bursa potansiyeli olan, sporu seven bir kent. Onların pozitif enerjisi bizi daha da yukarı çekecektir. Futbol takımımız da düzelecek. İniş çıkışlar her branşta yaşanabilir. Önemli olan oralarda birbirimize sahip çıkmamız. Bursaspor taraftarı bunu her zaman göstermiştir. Elele verdiğimizde başaramayacağımız şey olmadığını düşünüyoruz. Gerçekten özendiği bir kulüp olacaksak, sadece voleybol, basketbol, futbol takımıyla, yönetici ve sporcuyla olmaz. Elele verip Bursaspor’u taşımalıyız. Şimdi kenetlenme zamanı. 2010 senesinde şampiyonluk herkesin tek yumruk olmasıyla geldi. O zaman da dönem dönem kötü sonuçlar oldu. Taraftarımızdan tek dileğim sabırlı olmaları. Sporda bunlar var. Kötü tezahürat Bursaspor markasına zarar veriyor” dediler. 

HATAYI SAKLAYAMIYORLAR

İki antrenör de sporun içinden gelmelerinin kendileri için avantaj olduğunu belirtirlerken, “Bu sayede pozisyonların bir adım ötesini daha rahat görebiliyoruz. Oyuncularımıza da bunu daha rahat anlatabiliyoruz. Böylece yaşanılan hatalara nasıl önlem alacaklarını da daha kolay söyleyebiliyoruz” ifadelerini kullanırlarken, Şemsettin Baş, “Hatanın nereden kaynaklandığını gördüğüm için oyuncular hem avantajlı hem dezavantajlılar. Avantajlı olmalarının sebebi onlara öğretmeye çalışırken başarının nereden gelebileceğini söyleyebiliyorum, bu durumun dezavantajı ise herşeyi görebiliyorum çünkü hatayı saklayamıyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X