Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye Raporu kabul edildi

Avrupa Parlamentosu’nun yıllık olağan Türkiye raporu bugün Fransa’nın Strasbourg kentindeki oylamada kabul edildi. Türkiye raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye Raporu kabul edildi

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri tarafından kaleme alınan raporda, ifade ve medya özgürlüğü, Güneydoğu Anadolu”daki gelişmeler, Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı anlaşması başlıkları öne çıkıyordu.

AP’nin Türkiye raporunda başta medya özgürlüğü olmak üzere Türkiye’de demokratikleşme ve hukuk devletinin gerilediği not edildi. 

Raporda, Türkiye ile AB arasında sığınmacılar konusunda varılan anlaşmanın Ankara’nın Avrupa Birliği üyelik sürecinden ayrı tutulması, Kürt sorununa çözüm için yeniden müzakerelere başlanması ve Kıbrıs sorununda Ankara’nın daha fazla adım atması isteniyor.

PKK’YA SİLAH BIRAKMA ÇAĞIRISI 

PKK’nın terör örgütü olarak tanımlandığı raporda, Güneydoğu’daki terör operasyonları “kaygı verici” olarak nitelendirildi. Türkiye raporunda PKK’ya silah bırakma çağrısı da yapıldı.

BAKAN BOZKIR: İADE EDERİZ 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır bugün oylamadan önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 2015 AB ilerleme raporu için “Bu şekilde yürürlüğe girerse bu raporu iade edeceğiz” demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X