Avrupa üslerine büyük sevkiyat

ABD Avrupa’daki NATO ülkelerine en büyük askeri sevkiyatı gerçekleştiriyor. Almanya’nın Bremerhaven Limanı’na getirilen askeri araçların, Rusya’ya komşu NATO ülkelerine sevk edileceği belirtiliyor.

Avrupa üslerine büyük sevkiyat

Amerikan ordusu Avrupa’daki askeri varlığını artırıyor. ABD ordusu, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana Avrupa’ya en büyük askeri sevkiyatı gerçekleştiriyor. Sevkiyat, ABD’nin yeni hamlesi olan ‘Atlantik Çözüm Operasyonu’ dahilinde gerçekleştiği belirtildi.

Almanya üzerinden gerçekleştirilen sevkiyat çerçevesinde 87 tank ve 144 askeri araç, gemiyle Almanya’nın kuzeyindeki Bremerhaven Limanı’nı getirildi. Ekipmanların ve 3 bin 500 Amerikan askerinin NATO’nun doğu sınırında konuşlandırılacağı ifade edildi. Sevkiyatın Doğu Avrupa’da potansiyel Rus askeri gücüne ilişkin endişeleri ortadan kaldırmayı amaçladığı belirtilirken, dokuz ayda bir dönüşümlü olarak Avrupa’da bir Amerikan zırhlı muhabere birliğinin konuşlandırılması planlandığı kaydedildi. 

YEDİ ÜLKEYE DAĞITILACAK

Yeni kuvvetlerin Polonya’da toplanacağı, daha sonra da merkezi Almanya olmak üzere aralarında Estonya ve Bulgaristan’ın da bulunduğu 7 ülkeye dağıtılacağı belirtildi. Birliklerin şubat ayında Polonya Baltık ülkeleri, Bulgaristan, Romanya ve Almanya’ya dağıtılacağı öğrenildi. ABD ordusundan Tümgeneral Tim McGuire limanda yaptığı açıklamada Atlantik Çözüm Operasyonu’nun birkaç yıldır sürdüğünü belirterek, “Avrupalı müttefiklerimizi Amerika Birleşik Devletleri’nin sürekli taahhüdü altına aldığımızın sadece bir işareti” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X