Avrupa`da El-Kaide korkusu

El Kaide`nin Avrupa`nın 5 büyük kentinde 11 Eylül benzeri bombalı eylem hazırlığında olduğu iddia edildi. Bir Alman gazetesinin, İngiliz istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberde, saldırı planlarının yaklaşık iki aydır bilindiği vurgulandı.

Avrupa`da El-Kaide korkusu
İngiltere’den Avrupa’nın büyük kentlerine yapılacak uçuşların, teröristlerin hedefinde olduğu ve saldırıların noel öncesi gerçekleştirileceği iddia edildi. Güvenlik güçlerinin tehdidi çok ciddiye aldığı ve endişe ettiği vurgulanırken, bombaların el bagajıyla uçaklara yüklenebileceği konusu gündeme geldi. Habere göre, uçaklara el bagajı alınmasının yasaklanması konusunun tartışılmaya başlandığı ancak en azından, elektronik aletlerin uçak kabinine alınmamasının tedbir olarak düşünülebileceği belirtildi.
 
İNGİLİZ BAKANIN SÖZLERİ
 
İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May’ın geçen hafta terör saldırılarına karşı uyardığını belirten gazete, bakanın ‘Tehlike artık bugün daha belirgin. Her geçen gün daha fazla terör örgütü batıda eylem yapmayı planlıyor. Her potansiyel suikastçı, herhangi bir terör grubuna ait olacak diye bir şey yok. Tek başına hareket edecekler de olabilir’ sözlerine dikkati çekti.
ABD de terör alarmında. FBI, IŞİD militanlarının Amerika Birleşik Devletleri’nde askeri birlikleri hedef alan saldırılar düzenleyebileceği uyarısı yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X