Avrupa’da İslam’ı anlattılar

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı, Avrupa’nın bazı ülkelerinde Müslümanlara yönelik ön yargıları yıkmak için “Buyurun, Ben Müslümanım” etkinliği düzenledi.

Avrupa’da İslam’ı anlattılar

Müslüman gençler,  Berlin’de Alexander Platz, Potsdamer Platz ve Breitscheidplatz adlı halkın yoğun olduğu meydanlarda Müslüman gençler yoldan geçenlere gül dağıtarak, İslam hakkında bilgilerin yer aldığı broşürler verdi ve halkla sohbet etti. 

IGMG tarafından yapılan açıklamada da ‘Buyrun, Ben Müslüman’ım’ etkinliğinin Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya, Danimarka gibi Avrupa’nın birçok ülkesinde kamuya açık alanlarda, alışveriş caddelerinde, çarşılarda ve şehir merkezlerinde düzenlendiği ifade edildi.

 

Hollanda’nın Rotterdam kentlerindeki etkinlikte de gül dağıtılarak, Hollandalılara İslamiyet hakkında bilgi verildi. Rotterdam’da şehir merkezinde gün boyunca gül dağıtan gençler, meraklıların İslamiyet hakkındaki sorularına da cevap verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X