Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Avrupa’da otomobil pazarı büyüdü

Türk otomotiv sektörünün önemli pazarı Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkelerinde otomobil satışları ocak-kasım döneminde yüzde 8,6 arttı.

Türk otomotiv sektörünün önemli pazarı Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verileriyle hazırlanan ‘Kasım ayı Avrupa Otomobil Pazar Değerlendirmesi’ yayımlandı. Buna göre, AB (28) ve EFTA ülkeleri toplamında otomobil pazarı, ocak-kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 büyüdü ve 13 milyon 45 bin 791 satış rakamına ulaştı. 

Geçen yılın aynı döneminde toplam 12 milyon 8 bin 765 adet otomobil yollara inmişti. Satışlarını en çok artıran ilk üç ülke yüzde 44,4’le İzlanda, yüzde 29,8’le İrlanda ve yüzde 26,3’le Portekiz oldu. Buna karşın en fazla daralma yüzde 5’le Lüksemburg’da yaşandı. Türkiye’de ise 2015 ocak-kasım döneminde otomobil satışları yüzde 28,1 arttı. 11 aylık dönemde 611 bin 256 adete ulaşan Türkiye, bu rakamla Avrupa’da 6’ıncı oldu.


Avatar Seç KAPAT
Türkiye'ye yerleşen ancak son 3 takvim yılında ülkede ikametgahı ve
Sıradaki Haber Yurt dışından elde edilen kazançlara vergi istisnası