Avrupa’da otomobil pazarı büyüdü

Türk otomotiv sektörünün önemli pazarı Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkelerinde otomobil satışları ocak-kasım döneminde yüzde 8,6 arttı.

Avrupa’da otomobil pazarı büyüdü

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verileriyle hazırlanan ‘Kasım ayı Avrupa Otomobil Pazar Değerlendirmesi’ yayımlandı. Buna göre, AB (28) ve EFTA ülkeleri toplamında otomobil pazarı, ocak-kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 büyüdü ve 13 milyon 45 bin 791 satış rakamına ulaştı. 

Geçen yılın aynı döneminde toplam 12 milyon 8 bin 765 adet otomobil yollara inmişti. Satışlarını en çok artıran ilk üç ülke yüzde 44,4’le İzlanda, yüzde 29,8’le İrlanda ve yüzde 26,3’le Portekiz oldu. Buna karşın en fazla daralma yüzde 5’le Lüksemburg’da yaşandı. Türkiye’de ise 2015 ocak-kasım döneminde otomobil satışları yüzde 28,1 arttı. 11 aylık dönemde 611 bin 256 adete ulaşan Türkiye, bu rakamla Avrupa’da 6’ıncı oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X