Avrupa’da sanayi üretimi azaldı

Sanayi üretimi, ağustosta temmuza göre, Euro Bölgesi’nde yüzde 0,5, Avrupa Birliği’nde (AB) yüzde 0,3 azaldı

Avrupa’da sanayi üretimi azaldı

Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 ile beklentiler dahilinde azalırken, yıllık bazda yüzde 0,9 ile beklentilerin altında arttı. AB’de ise sanayi üretimi ağustos ayında aylık yüzde 0,3 azalırken, yıllık yüzde 1,9 artış kaydetti

 

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, Euro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 geriledi, yıllık bazda ise yüzde 0,9 ile beklentilerin altında arttı. Piyasa beklentisi, Euro Bölgesi’nde sanayi üretiminin aylık yüzde 0,5 azalması, yıllık ise yüzde 1,8 artması yönündeydi. 

 

AB’de ise mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,3 azalırken, yıllık yüzde 1,9 artış kaydetti. 

 

Euro Bölgesi’nde sanayi üretiminin bir önceki aya kıyasla gerilemesinde enerji üretiminin yüzde 3, sermaye malı üretiminin yüzde 1 ve dayanıksız tüketim malı üretiminin yüzde 0,1 azalması etkili oldu. 

 

AB’de ise sanayi üretimindeki aylık düşüş, enerji üretiminin yüzde 1,2, sermaye malı üretiminin yüzde 0,3 ve dayanıksız tüketim malı üretiminin yüzde 0,1 azalmasından kaynaklandı. 

 

En fazla düşüş Hollanda’da

 

Avrupa’da aylık bazda sanayi üretiminin en fazla azaldığı ülke yüzde 4,3 ile Çek Cumhuriyeti oldu. Çek Cumhuriyeti’ni yüzde 4,1 ile Hırvatistan, yüzde 3,5 ile Litvanya takip etti. 

 

Yıllık bazda ise en fazla düşüş, yüzde 8,9 ile Hollanda’da gerçekleşti. Hollanda’dan sonra Estonya yüzde 2,7 ile Avrupa’da sanayi üretiminde yıllık en fazla azalış görülen ikinci ülke oldu. Bu ülkeleri yüzde 2,3 azalışla Finlandiya, yüzde 0,4 azalışla Slovakya izledi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X