Avrupa’da yaşayan Türklere iyi haber

Ülkede yaşayan Türk işçilerin Ankara anlaşması ile sahip oldukları hakları kısıtlamak isteyen İngiltere, Avrupa Komisyonu’na açtığı davada haksız bulundu.

Avrupa’da yaşayan Türklere iyi haber

İngiltere, Avrupa Komisyonu’na  taşıdığı bir davadan daha istediğini alamadı. Ülkedeki Türk işçilerin 1963 yılında imzalanan Ankara anlaşması çerçevesinde sahip olduğu bazı hakları kısıtlamak isteyen İngiltere, konuyu  Avrupa Komisyonu’na taşımıştı. Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada başvurunun kabul edilmediği duyuruldu.

İngiliz medyasında yer alan habere göre, Avrupa Komisyonu’na açtığı davayı kaybeden İngiltere, ülkeye yasal yollarla giren ve çalışan Türk işçilere, AB vatandaşlarına sunulan yardımları sunmak durumunda kalacak.

Avrupa Komisyonu’nun kararını değerlendiren İngiltere İş ve Emeklilik Departmanı sözcüsü, ülkeye gelen kişilerin ekonomiye katkı sağlaması gerektiğini ve bunun kamuoyunun en tabi beklentisi olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada Avrupa Komisyonu’nun söz konusu kararının detaylıca inceleneceğinin de altı çizildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X