Avrupa’dan Yunanistan’a red

Euro Bölgesi maliye bakanları bu ay sonunda süresi dolan Yunanistan’ın kurtarma programını uzatmayı reddetti.

Avrupa’dan Yunanistan’a red

Yunanistan parlamentosu ise referanduma onay verdi. Brüksel’de Euro Bölgesi maliye bakanlarının toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, ‘Yunan hükümetinin referanduma gitme yönündeki kararı not edildi. Euro Bölgesi’nin mali istikrarını sağlamak için gereken herşeyi yapmaya hazırız ‘ denildi. Yazılı açıklamada, Yunan hükümetinin teklifleri reddettiği ve 26 Haziran’da kurtarma programı müzakerelerinin sona erdiği belirtildi. Yunan bankalarına acil nakit akışının devam edip etmeyeceğini ise bu fonları sağlayan Avrupa Merkez Bankası karar verecek.

VARLIĞININ SONU OLACAK

Yunanistan’da  SYRIZA’nın koalisyon ortağı milliyetçi Bağımsız Yunanlar (ANEL) lideri ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, halk oylamasının görüşüldüğü meclis oturumundaki konuşmasında kreditörlerin asıl amacının Türkiye’ye karşı Yunanistan’ı savunmasız bırakmak olduğunu söyledi. Kreditörlerin amacının uzlaşma değil Yunanistan’ı ezmek olduğunu ifade eden ve 16 sayfalık önlemler listesini gösteren Kammenos, ”Bu 16 sayfa, 5 Temmuz’da halk tarafından onaylanırsa, Yunanistan’ın ülke olarak varlığının sonu olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X