Avrupalı firmalara Türkiye daveti

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Gürsoy, Avrupalı ayakkabı üreticilerine Türkiye’de üretim yapmaları çağrısında bulunduklarını belirtti.

Avrupalı firmalara Türkiye daveti

Gürsoy, Avrupa Ayakkabı Sanayi Konfederasyonu’nun (CEC) her yıl farklı şehirlerde düzenlediği toplantıda Avrupa’nın önemli ayakkabı üretici ve perakendecilerinin bir araya geldiğini söyledi. TASD olarak her sene söz konusu toplantıya katıldıklarını ifade eden Gürsoy, bu yıl gerçekleşen toplantıda en çok öne çıkan konunun Çin’de üretim yaptırılması olduğunu anlattı. Türkiye’nin halihazırda 500 milyon çift ayakkabı üretim kapasitesinin bulunduğuna işaret eden Gürsoy, bu kapasitenin yüzde 90’ını kullanabildiklerini vurguladı. Bu kapsamda Avrupalı ayakkabıcılara çağrıda bulunduklarını kaydeden Gürsoy, ‘’Ülkemizde şu anda ayakkabı üretiminin çok avantajlı olduğunu, nitelikli ve kaliteli ayakkabıyı Türkiye’den tedarik edebileceklerini söyledik. Kendilerini Türkiye’ye davet ettik. Türkiye’de ürettirip Avrupa’da satmaları konusunda da önerilerimiz oldu. Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren, sermaye altyapısı güçlü perakende firmalarını da Türkiye’ye davet ettik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X