Avrupalı gençlerden sahilde temizlik

‘Ufukların Ötesinde’ (Beyond the Horizons) isimli Avrupa Birliği projesi çerçevesinde İznik’e gelen Avrupalı gençler, çevre temizliğine dikkat çekmek için, göl sahilinde temizlik yaptı.

Avrupalı gençlerden sahilde temizlik

HAYRİ ŞEN

 

Gönüllü Gençler Organizasyonu tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ve İznik Belediyesi yerel ortaklığı ile desteklenen ‘Ufukların Ötesinde’ (Beyond the Horizons) isimli Avrupa Birliği Projesi çerçevesinde Romanya, İtalya, Portekiz ve Polonya’dan gelen 30 genç, İznik’in tarihi zengiliklerinin yanında doğal güzellikleri olan kanyoları da ziyaret ederek çalışmalar yapacak. İki Temmuz’a kadar sürecek proje çerçevesinde Belediye Başkanı Osman Sargın ile birlikte göl sahiline giden Avrupalı gençler, ellerinde torbalarla temizlik yaptılar. Proje Sorumlusu Hatice Dönmez, “Projemizi İznik gibi tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri bakımından zengin bir yerde yaptığımız için şanslıyız” dedi.

DAHA YAŞANABİLİR ÇEVRE

Çevreyi korumanın en güzel tarafının kirletmemek olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Osman Sargın “Proje kapsamında ilk etkinliklerini sahil temizliğiyle yapmaları ve bizleri davet etmeleri sevindirdi. Başta enerji, gıda ve su kaynakları olmak üzere bunların gelecek nesillere daha sağlıklı ulaştırmak zorundayız. Hem ekonomiye destek, hem ekolojiyi koruma, hem de geleceği koruma adına çevreyi daha iyi yaşanılabilir bir hale getirmek zorundayız. Bizlerin rüyası yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmaktır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X