Avrupa’nın en büyük genelevi koronavirüs nedeniyle iflas etti

Almanya’nın Köln kentindeki Avrupa’nın en büyük genelevlerinden biri olan 10 katlı ‘Pasha’ koronavirüs tedbirleri nedeniyle iflas etti.

Avrupa’nın en büyük genelevi koronavirüs nedeniyle iflas etti

Avrupa’nın en büyük genelevlerinden biri olan Almanya’nın Köln şehrindeki 10 katlı ‘Pasha’ adlı genelev ülkenin koronavirüs tedbirleri nedeniyle iflas etti. Genelev, Köln’ün en çok tanınan simgelerinden biriydi. Yerel Express gazetesine konuşan genelev müdürü Armin Lobscheid “Sonuna geldik” dedi.

120 HAYAT KADINI ÇALIŞIYORDU

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde hayat kadınlığı virüs salgının başladığı dönemden bu yana yasak. Pascha adlı genelevde yaklaşık 120 hayat kadını çalışıyordu. Genelevde hayat kadınlarının yanı sıra yaklaşık 60 kişilik aşçı ve kuaförden oluşan bir ekip de vardı.

“İFLASI ÖNLEYEBİLİRDİK”

Genelev patronu Lobscheid, Alman yetkililerin koronavirüs salgınıyla mücadelesini, özellikle de iş yerlerinin yeniden açılmasına yönelik belirsiz tutumlarını eleştirdi. Lobscheid yetkililerin her iki haftada bir gelip genelevi açamayacaklarını söylediklerini ifade etti.

Lobscheid, “Böyle planlayamayız. Eğer gelecek yılın başında yeniden işlere devam edebileceğimiz sözü verilmiş olsaydı bankaların desteğiyle iflası önleyebilirdik” dedi.

“HAYAT KADINLARI GİZLİCE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR”

Genelev patronu, pandemi dönemi boyunca bazı hayat kadınlarının vergi ödemeden çalışmaya devam ettiklerini de söyledi. Bazı gruplar, yasal işletilen genelevlerin kapatılmasıyla hayat kadınlarınınyer altında çalışmaya zorlanacağını ve daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalabilecekleri yönünde kaygılarını dile getiriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X