Avrupa’nın en büyük kim olacak?

EURO 2020’nin şampiyonu bu gece Londra’da TSİ 22.00’de İtalya ile İngiltere arasında oynanacak finalde belli olacak.

Avrupa’nın en büyük kim olacak?

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) finalinde bugün İtalya ile İngiltere karşılaşacak. İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak final maçını Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek. Mücadeleyi 60 bin dolayında futbolsever izleyecek. İtalya, yarı finalde İspanya’ya normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 biten maçta penaltılarla 4-2 üstünlük sağlayarak final biletini aldı. İngiltere de, Danimarka karşısındaki yarı final maçını uzatma devrelerinde 2-1 kazanarak finalde İtalya’nın rakibi oldu.

İNGİLİZLER İLK PEŞİNDE
Turnuvada İtalya ikinci, İngiltere ilk şampiyonluğunu elde etmeyi amaçlıyor. Ev sahibi avantajıyla sahaya çıkacak İngiltere, turnuvada daha önce 1968 ve 1996’da yarı final oynadı. 1966 Dünya Kupası şampiyonu İngilizler, Avrupa Şampiyonası tarihinde ise ilk kez finale kaldı. Dünya Kupası’nı 4 kez kazanan İtalya, Avrupa Şampiyonası tarihindeki tek zaferini 1968’de elde etti. Avrupa Şampiyonası’ndaki 53 yıllık şampiyonluk özlemini bitirmeyi hedefleyen İtalyanlar, 2000 ve 2012’deki organizasyonlarda ise finale kalmasına rağmen kupaya uzanamadı.

KOLAY GOL YEMİYORLAR
İngiltere ile İtalya, EURO 2020 finaliyle 28. kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 27 müsabakada İtalya 10, İngiltere 8 galibiyet aldı, 9 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. İki takım da EURO 2020 finaline namağlup geldi. İtalyanlar, finale gelene kadar 12 gol attı. Grup maçlarında kalesini gole kapatan İtalya, son 16 turundan itibaren 3 gol yedi. Gruptaki üç maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran İngiltere, eleme turlarındaki skorer performansıyla gol sayısını 10’a çıkardı. Teknik direktör Gareth Southgate yönetimindeki İngilizler, finale kadar kalesinde sadece bir gol gördü.

GÖZLER GOLCÜLERDE
İngiltere Milli Takımı’nda Harry Kane, EURO 2020’de attığı 4 golle en skorer futbolcu oldu. Raheem Sterling de 3 golle İngiltere’ye katkı sağladı. Skor yükünün dağıldığı İtalya’da ise Federico Chiesa, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Manuel Locatelli ve Matteo Pessina ikişer gol attı.

22.00/TRT 1

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X