Yılmaz, köşesinde şu ifadeleri kullandı:
Geçen hafta… Nilüfer’de üstün zekalı çocuklara hizmet veren Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi’nin 4 öğretmeni Üstün Yetenekli Öğrenciler İçin Eğitim Kalitesini Arttırma Projesi kapsamında inceleme için Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gidip okulda işbaşı gözlemi yaptılar.
Increasethe Quality of Educationfor Gifted Students projesiyle gözlem yapan Bilsem Müdür Yardımcısı Yunus Emre Coşan, Proje Koordinatörü Sınıf Öğretmeni Murat Doğan, Müzik Öğretmeni Bilge Şensoy ve İngilizce Öğretmeni Bahar Çelik bir hafta süresince okulların yanı sıra açık öğrenme ortamlarını ziyaret ettiler.
Bakanlık yetkililerinden özel yetenekli çocuklar ile ilgili bilgi aldılar.
Öğretmenlere…
Avrupa Üstün Yetenek Konseyi Üyesi ve Avusturya Temsilcisi Prof. Mag. Christa Bauer de eşlik etti.
“Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı” kapsamında, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen projenin koordinatörü Murat Doğan özel yetenekli çocuklara yönelik Graz ve Viyana’daki uygulamaları yerinde izlediklerini ifade etti.
Bu arada…
Kendisi de Coğrafya Öğretmeni olan Bilsem Müdür Yardımcısı Yunus Emre Coşan, gözlemleri sırasında Akademisches Gymnasium Graz’da coğrafya derslerine katıldı.
Gözlemlerini aktarırken, “Türk öğrencilerin Avusturya eğitim sistemine entegre olduklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını” ifade eden Coşan, ortaokuldan itibaren coğrafya dersinin zorunlu olduğunu ve tüm öğrencilerin atlas taşıdıklarını söyledi.
Katıldığı derste de…
Öğrencilere Bursa ile ilgili sorular soran Coğrafya Öğretmeni Georg Egger’e ilginç cevaplar geldi.
Viyanalı öğrenciler Uludağ’ın yükseltisini, denize komşu olmasını, Bursa’nın Türkiye’nin 4. büyük kenti olması ve yüzölçümü gibi bilgileri bularak kültürler arası etkileşimli ders işlediler.