Avrupa’ya ‘PKKya karşı tedbiri artırın’ talebi

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa ülkelerinden, terör örgütü PKK’nın şiddet içeren eylemlerine karşı alınan tedbirleri artırmalarını istedi.

Avrupa’ya ‘PKKya karşı tedbiri artırın’ talebi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasıyla terör örgütü PKK unsurlarının, özellikle Avrupa ülkelerinde şiddet içeren gösteri ve eylemlerinde artış gözlemlendiği belirtildi.

Açıklamada, “PKK’nın eylemlerine karşılık, yurt dışındaki diplomatik temsilciliklerimizin, vatandaşlarımızın, personelimizin ve Türk çıkarlarının can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla ilgili ülkelerden alınan tedbirlerin artırılmasını ve bu konuda azami hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.” ifadesi yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X