“Avrupa’yla ortağız ama Türkiye kardeşimiz”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Müdürler ve Danışmanlarıyla birlikte Balkanlara düzenlenen teknik gezi çerçevesinde Selanik Belediyesi ile Veria Belediyesi’ni ziyaret etti.

“Avrupa’yla ortağız ama Türkiye kardeşimiz”

Sıcak bir karşılamanın gerçekleştiği ziyaretlere Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris “Yunanistan Avrupa’yla ortak ama Türkiye’yle kardeş” sözü damgasını vurdu. Selanik denildiğinde akla Türk Milletinin kurtarıcısı Atatürk’ün geldiğini anımsatan Boutaris, “Atatürk’ü biz çok sahipleniyoruz ve O’nu, önce Selanikli olarak kabul ediyoruz” dediğinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de duygu yüklü anlar yaşadı. 

Baklavanın, lokumun ve kahvenin vatanı olarak Türkiye’yi gördüklerini söyleyen Selanik Belediye Başkanı, kendisinin de bu ürünleri özel olarak Türkiye’den getirtmeyi tercih ettiğini açıkladı. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de nezaket ve sıcaklıkla kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti. Her zaman devrim ve ilkelerini takip ettikleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yeri olan Selanik’le ilişkileri geliştirmenin kendileri için büyük mutluluk olacağını belirten Bozbey, “Umarım Selanik-Nilüfer ilişkileri, bundan böyle çok daha yakın, çok daha sıcak bir şekilde devam eder” dedi. 

Nilüfer Belediye Heyeti daha sonra kardeş şehir sürecinde “işbirliği” aşamasında oldukları Veria Belediyesi’ni de ziyaret etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X