Avukatlar cübbeleriyle yürüdü

Türkiye’nin dört bir yanından avukatlar, bugün TBMM Genel Kurulu’na gelmesi beklenen İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi için dün cübbelerini giyerek Meclis’e yürüdü.

Avukatlar cübbeleriyle yürüdü

Başkent’te adliye önünde buluşan avukatların eylemine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul ve İzmir Baro başkanları başta olmak üzere tüm barolardan avukatlar katıldı. Cübbeli yürüyüşe CHP’li milletvekilleri de katıldı. Avukatlar, Ankara Adliyesi önünde başlattıkları yürüyüşü TBMM Çankaya Kapısında yaptıkları basın açıklamasıyla sonlandırdılar.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, düzenlemenin “İç Güvenlik Paketi” olarak anılsa da sıkıyönetim dönemini aratmadığını belirterek, şu uyarılarda bulundu:

YASALAŞIRSA YANDIK

‘Tasarı adeta, ‘hukuk devleti’ yerine kurulmak istenen ‘polis devletinin’ belgesi niteliğindedir. Evrensel hukuk ilkeleriyle bağdaşmayan bu yasanın asıl amacı, hukuk devletini mülki amir ve polis eliyle bertaraf etmektir. Düzenlemenin yasalaşması ile birlikte; Herhangi bir toplantı ve yürüyüşe katılmakla, terörist olarak yargılanabilirsiniz. Polis, gösteri ve yürüyüşlerde, üç gün çıkmayacak özellikte boyalı su sıkabilir; biber gazından korunmak için yüzünüzü kapatırsanız 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilirsiniz. Masumiyet karinesi bir kenara atılarak; üzeriniz, aracınız ve eviniz “yargıç kararı olmaksızın” polis tarafından aranabilir, Cumhuriyet Savcısının talimatı olmaksızın, 48 saat gözaltında tutulabilirsiniz. Yargı denetimi olmaksızın telefonlarınız 48 saat boyunca dinlenebilir. Hakkınızı aradığınız gösteri yürüyüşüne katıldığınız için polis sizi vurabilir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X