Avukatlara 5 Nisan mitingi çağrısı

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Barosu öncülüğünde 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Kent Meydanı’nda yapılacak olan Türkiye Adaletini Arıyor mitingi hakkında avukat meslektaşlarını bilgilendirdi.

Avukatlara 5 Nisan mitingi çağrısı

Bursa Adliyesi Konferans Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Türkiye Adaletini Arıyor girişiminin hiçbir siyasi amaç taşımadığına vurgu yaparken, bu etkinliğin yalnızca güven yitiren adaletin yeniden tesis edilmesine yönelik olduğunu söyledi.

HERKES İÇİN ADALET

Demiröz, TBB, barolar, YARSAV ve Yargıçlar Sendikası’nın bu girişimin bileşenleri olduğunu belirtti.  Hukukun bağımsız olmadığına ilişkin sorunun artık söyleşi, panel ve sempozyumlarla çözülemeyeceğini kaydeden Ekrem Demiröz, asıl hedeflerinin siyasetin yargının üzerinden elini çekmesi olduğunu kaydederek, “Biz, herkesin hukuk önünde eşit olduğu bir Türkiye’yi hedefliyoruz. Herkes için adalet istiyoruz.” dedi.

Demiröz, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde ilk adımı attıklarını ve Bursa’da büyük bir mitingle İzmir’e yürüyüş başlatacaklarını belirterek, “Tarihi bir adım için biraraya geldik. Yürüyüşün sonunda İzmir’de de büyük bir miting düzenleyeceğiz. Bu bir son değil, başlangıç olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X