Avukatlara sıkı arama

Adalet Sarayı’ndaki kanlı rehine operasyonun ardından adliyede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Avukatların da üstlerinin aranması dikkat çekti.

Avukatlara sıkı arama

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olması, iki saldırganın da öldürülmesiyle sonuçlanan rehin alma eyleminin ardından adliyede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

En sık kullanılan ve avukatların X-Ray cihazından geçmeden giriş yapabildikleri ana giriş C kapısı, bu sabah itibariyle girişlere kapatıldı.

Adliyenin B ve D kapılarında ise vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Adliyeye giren vatandaşlar ve çantaları, X-Ray cihazları ve metal detektörlerle didik didik arandı.

AVUKATLAR DA ARANDI

Adliyeye girmek isteyen avukatlar da üstleri aranarak içeri alındı. Bu duruma tepki gösteren bazı avukatlar ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Adliyedeki bazı avukatlar konuyla ilgili tutanak tuttu.

“TOMA”LAR ADLİYE ÖNÜNDE

Bu arada, adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. Adliye önündeki meydan barikatlarla kapatılırken, çok sayıda TOMA bu alana konuşlandırıldı.

ALTINCI KATTAKİ DURUM

Öte yandan, kanlı rehin alma eyleminin yaşandığı 6. katında normal çalışma düzeni devam ederken, savcının şehit olduğu odanın bulunduğu bölgenin kapatıldığı görüldü.

Rutin işlem ve duruşmaların yapıldığı adliyenin bloklarına, karşılıklı iki dev Türk bayrağı asıldı.

KARTAL’DA DA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEM

Kartal’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda da geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Adliye girişlerindeki özel güvenlik görevlilerinin sayıları artırılırken, sivil polislerin de güvenlik için girişlerde bekletildiği görüldü.

KAPILARA SİYAH KURDELE

İzmir Adliyesi’nde de güvenlik tedbirleri artırıldı. Adliye sarayına gelenler, kapılardaki güvenlik noktalarından ve X-Ray cihazlarından çantaları ve üzerileri aranarak geçti. 

Güvenlik önlemlerinin arttırılması nedeniyle vatandaş girişinde de yoğunluk yaşandı. 

Personel girişinde ise Adalet Bakanlığı tarafından verilen giriş kartı olmayanların geçişine izin verilmedi. Bu kişiler, diğer kapılara yönlendirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X