Avustralya’ya nükleer tehdit

Kuzey Kore, ABD’nin peşinden ‘körü körüne’ gitmekle suçladığı Avustralya’ya nükleer saldırı tehdidinde bulundu.

Avustralya’ya nükleer tehdit

Kuzey Kore haber ajansı KCNA’ya bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Avustralya, ABD’nin peşinden ‘körü körüne’ gitmekle suçlandı. Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop’un ‘Kuzey Kore’nin nükleer silah programı Avustralya için ciddi tehdit.’ ifadesinin eleştirildiği açıklamada, ‘Avustralya, ABD’nin Kuzey Kore’yi izole etmek ve boğmak için yürüttüğü hareketleri takip etmeyi sürdürürse bu, Kuzey Kore’nin stratejik gücü olan nükleer silah saldırıları kapsamında bir intihar eylemi olacaktır’ ifadelerine yer verildi. 

JET YANIT

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Kuzey Kore’nin ‘ABD’yi körü körüne takip etme’ eleştirisine ve nükleer saldırı uyarısına hemin yanıt öerdi, Bishop, ‘Kuzey Kore halihazırda komşularına ciddi bir tehdit teşkil ediyor. Kontrol edilmezse bu tehdit sınırları Avustralya’yı da kapsayan geniş bir alana yayılacak. Kuzey Kore yönetimi kitle imha silahları üretimine değil uzun zamandır güçlükler çeken halkının refahına yatırım yapmalı’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X