Avusturya kalesi

Avusturya, mültecilerin İtalya sınırından içeri girmesini önlemek için bölgeye asker göndermesi iki ülke arasında gerilim yarattı.

Avusturya kalesi

Avusturya hükümeti dün dört zırhlı aracı ve  750 askeri İtalya sınırına gönderdi. Avusturya Savunma Bakanı Peter Doskozil’in yaptığı açıklamada, ‘İtalya’daki sığınmacı hareketliliğine göre hazırlık yapmak durumundayız. Çok kısa bir sürede, sınır kontrollerinin aktive edileceğini düşünüyorum ve ek önlemler alınacak’ diye konuştu.

BÜYÜKELÇİ ÇAĞRILDI

Bu gelişme üzerine İtalya Dışişleri Avusturya’nın İtalya Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı. İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Avusturya hükümetinin, Brennero sınır kapısına takviye ordu birlikleri gönderileceği açıklamalarını takiben, Bakanlık Genel Sekreteri Büyükelçi Elisabetta Belloni, Avusturya’nın Roma Büyükelçisi Dr. Rene Pollitzer’i bu sabah toplantıya çağırdı” dendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X