Ay meclise geri dönüyor

Mudanya Belediye Başkanlığı tarafından CHP’li 4 meclis üyesinin Mudanya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na istifalarının verilmesinin ardından açılan davaların dördüncüsü de sonuçlandı.

Ay meclise geri dönüyor

ÖMER BİLİK

Mustafa Ay da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararıyla belediye meclis üyeliğine dönecek. Mustafa Ay ve Mahmure Uçar’ın Bursa 2. İdare Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru reddedilmişti. İki Meclis Üyesi de İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak Bursa 2. İdare Mahkemesi’nin aldığı karara itiraz etmişlerdi. 

Ocak ayı içerisinde Mahmure Uçar ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı veren İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Mustafa Ay için de yürütmeyi durdurma kararı aldı. Öte yandan edinilen bilgiye göre, CHP İl Disiplin Kurulu’nun partiden ihraç kararı aldığı 4 meclis üyesinin, CHP Genel Merkez çağrısıyla 2 Mart tarihinde Ankara’ya giderek Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu’na savunmalarını verecekleri öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X