Ayakkabı boyacılığından patronluğa uzanan başarı hikayesi

Bursa’da, börekçilik mesleğine çocukluğunda ayakkabılarını boyadığı seyyar satıcının yanında çıraklıkla başlayan Hasan Acar, 5 kardeşiyle işlerini büyüterek 100 kişinin istihdam edildiği 8 şube açtı.

Ayakkabı boyacılığından patronluğa uzanan başarı hikayesi

Hasan Acar, yaptığı açıklamada, 1983’de Erzurum’da meydana gelen depremde evleri hasar gördüğü için aynı sene ailesiyle Bursa’ya göç ettiklerini söyledi.

Bursa’daki ilk yıllarında babasının inşaatlarda çalıştığını, kendisinin de kardeşleriyle aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla ayakkabı boyacılığı yaptığını belirten Acar, hayatının en önemli dönüm noktalarından birini bu boya sandığı sayesinde yaşadığını dile getirdi.

Acar, “Ayakkabılarını boyadığım Yüksel Usta, biriktirdiği börek kenarlarını ve kırıntılarını bana verirdi. Hem börekler ziyan olmuyordu hem de ayakkabılarını boyadığım için emeğimin karşılığını alıyordum. Daha sonra Yüksel Usta’nın beni çırak olarak yanına almasıyla hayatım değişti” dedi.

Böyle başladığı mesleğinde, kardeşleriyle el birliği yaparak zamanla işlerini büyüttüklerini anlatan Acar, şimdi 8 şubeye sahip olduklarını ve 100 çalışan ile istihdama katkı sağladıklarını ifade etti.

“Çocuklara sürprizimiz olacak”

Acar, önceki yıllarda Türkiye’nin 2023 Vizyonu’na destek vermek için 2023 metre uzunluğunda börek yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiklerini kaydetti.

Hasan Acar, geçen ay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son tabliyesinin yerleştirilmesi için 6 Mart’taki törene katılacağını duyduklarında bir sürpriz düşündüklerini belirtti.

Kardeşleriyle görüşmesinde, köprünün maketini börekle yapma fikrinin ort

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X