‘Ayaklarından tavana asıldı’

İngiliz basını, Suudi Arabistan’da yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alınan prenslere, Amerikan özel güvenlik şirketlerinde çalışan paralı askerler tarafından işkence yapıldığını öne sürdü.

‘Ayaklarından tavana asıldı’

Daily Mail gazetesinin haberinde, gözaltına alınan prenslerin sorgulandığı, dövüldüğü, ayaklarından asıldığı iddia edildi. 

İşkence gören prenslerin arasında Bodrum’a da gelen Suudi Prens Talal’ın da olduğu öne sürüldü. Yine gazetenin iddiasındaki kaynak, Riyad’daki Ritz Carlton otelinde tutulan bütün zenginlerin yabancıların gözetimi altında olduğunu söyledi.

‘Muhammed bin Salman, yaşamları boyunca gözaltına alınanların önünde eğilmiş Suudi güvenlik görevlilerini istemiyor. Otelin dışında Suudi Özel Harekat birlikleri var ancak içeride özel şirket var. Abu Dabi’den gelip her şeyi kontrol altına aldılar. Önemli bir şey varsa, kendi çok nazik bir şekilde sorular soruyor. Ancak odadan çıktığında, paralı askerler içeri giriyor ve tutuklular hakarete uğruyor, tokatlanıyor, asılıyor ve işkence görüyor’ dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X