Ayasofya Meydanı’nda sabah namazı

Anadolu Gençlik Derneği tarafından “Seccadeni Al Da Gel” sloganı ile İstanbul’un fethinin 562’nci yıldönümü sebebiyle gerçekleştirilen organizasyonda binlerce kişi Ayasofya Camii önünde sabah namazı kıldı.

Ayasofya Meydanı’nda sabah namazı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul’un fethinin 562’inci yıldönümü sebebiyle Ayasofya Camii önünde etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılmak isteyen çok sayıda kişi gece yarısından itibaren camii meydanına akın etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla başlayan programa AGD Genel Başkanı Salih Turhan, AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut çok sayıda din adamı ve vatandaş katıldı. 

 

AGD Genel Başkanı Salih Turhan konuşmasında Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması gerektiğini dile getirdi. Turhan, Ayasofya’nın cami olarak kullanılmaması durumunda kendileri için taştan ve tozdan ibaret olduğunu ifade etti. Turhan, konuşmasında Ayasofya’nın camii olarak kullanılması halinde kendileri için bir mana ifade edeceğini söyledi. Konuşmaların ardından Mescid-i Aksa müezzini Firas Gazzaz sabah ezanını okudu. Kabe imamlarından Secat Mustafa Hasan sabah namazını kıldırdı. Namazın ardında da dünya Kur’an okuma birincisi Abdurrahman Sadien Kur’an-ı Kerim okudu. Program yapılan duaların ardından sona erdi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X