Ayçekirdeği üreticisi fiyattan memnun değil

Mudanya’nın Çayönü Mahallesi’nde ayçekirdeği üreticileri mahsulün fiyatından memnun değil. Üretici, ayçekirdeği fiyatının iyileştirilmesini istiyor.

Ayçekirdeği üreticisi fiyattan memnun değil

ÖMER BİLİK 

 

Çayönü Mahallesi ayçekirdeği üreticilerinden Yılmaz Markoç, “Mayıs ayında ektiğimiz mahsulümüzü Ekim ayında hasat ediyoruz. Bu yıl az yağmurlu bir mevsim geçirdik yani kurak bir zaman yaşadığımız için ürünümüzde de düşüş yaşandı. Bu kadar verim düşüklüğü yaşanan mahsulümüzde fiyatlar tatmin edici değil. Ayçekirdeği fiyatı şu anda 1 Lira 50 kuruş civarlarında bulunuyor. Bunun üzerine devlet tarafından da 30 kuruş destek veriliyor ve fiyat 1 Lira 80 kuruşa çıkıyor. Ama yine de bizleri bu fiyatlar tatmin etmiyor” dedi. 

Dönüm başına 250-300 kilo ürünü zor çıkarabildiklerini ifade eden Osman Çalı da, devletin verdiği destekten memnun olduğunu ancak fiyatların biraz daha yükselmesini istediklerini dile getirdi. Çalı, “Böylece yaptığımız masraflarımızı da çıkarmış oluruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X