Ayçekirdeğini kurutmak için çevre yolunu kapattılar

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ayçekirdekleri çevre yolunda kurutuluyor.

Ayçekirdeğini kurutmak için çevre yolunu kapattılar

Ayçekirdeğini kurutacak yer bulamayan üreticiler Ahmet Türkel çevre yolunun tek şeridini trafiğe kapattı. İnegöl’ün çeşitli kırsal mahallelerinden ayçekirdeği hasadı yapan çiftçiler, yetkililerden daha geniş ve güvenli kurutma yeri talebinde bulundu.

Çiftçi Erdal Yumak, “Ayçekirdeği kesiminin ardından bunları kurutmak için çevre yoluna geldik. Kurutma ile ilgili yer sıkıntımız var. Çevre yolunun tek şeridine çekirdeklerimizi serdik. Araçlar gelip geçiyor. Buna da şükür. Kurutma yeri diye yol yaptılar, o yol yeterli değildi, biz de burada kurutuyoruz” dedi.

Fiyatlar iyi, rekolte düşük

Tescilli ayçekirdeği fiyatlarının iyi olduğunu aktaran Yumak, “4 lira ile 6.5 TL arasında değişen fiyatlar var. Rakamlar oldukça iyi. Bu sene biraz rekolte düşük. 70 dönüm alanda üretim yaptık. Çekirdeklerimizi çevre yolu üzerinde kurutuyoruz. Gece saatlerinde geldik, gün boyu burada nöbet tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X