Ayçiçeği Masal Köyü parkının temeli atıldı

İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar Mahallesi’nde yapılacak olan ve ailelerin çocuklarıyla birlikte uğrak yeri olacak Ayçiçeği Masal Köyü Parkı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ayçiçeği Masal Köyü parkının temeli atıldı

İnegöl Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçiriyor. İçerisinde barındırdığı alanlarla hem yetişkinlerin hem de çocukların uğrak noktası haline gelecek Ayçiçeği Masal Köyü Parkı’nın temeli Akhisar Mahallesi’nde düzenlenen törenle atıldı.

Ayçiçeği Masal Köyü Parkı Projesi hakkında da bilgi veren Aktaş,  proje alanının toplam 8 bin 460 metrekare olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İlk Türk uçağını yapan Vecihi Hürkuş, dünyada ilk uçan adam olan Hazerfen Ahmed Çelebi, hikayeleriyle bizi güldürürken düşündüren Nasreddin Hoca, Orta Asya’da anlattığı hikayelerle kültür dünyamızda efsaneleşmiş olan Dede Korkut, Bursamızın sembollerinden ve geleneksel Türk gölge oyununun yapı taşlarından olan Hacivat –Karagöz, beşikteki bebeğini bırakarak savaşa mermi taşıyan Türk kadınlarının sembol ismi Nene Hatun, İstanbul’un Fethi’nde önemli rol oynamış Ulubatlı Hasan ve birçok devlet tarafından kuşatılan ama surların geçit vermediği kadim şehir İstanbul’u 21 yaşında fethetme başarısı göstererek 1000 yıllık Bizans İmparatorluğu’na son veren, bir çağı kapatıp bir çağı açan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet. Bunun dışında masal köyümüze adını veren ve alanın aydınlatmalarıyla da öne çıkarmayı hedeflediğimiz bölgemizde üretimi yüksek ayçiçeği figürleri bulunmakta. Alanımızda bir adette çocuklar için elma şeklinde vitamin cafe mevcut” dedi.

ADRENALİN PARKURU…

Ayçiçeği Masal Köyü Parkı’nda çocuklarımız için bin 890 metrekarelik adrenalin parkurunun da bulunduğunu kaydeden Aktaş, “590 metrekarelik çocuk oyun grubumuz ile engelli yavrularımız içinde oyun gruplarımız mevcut. Ayrıca anne çocuk bölümlerimiz, oyun ve oturma alanları ile rekreasyon alanlarımız, 30 metrekarelik kuru havuz ve 10 metrekarelikte süs havuzumuz da var. Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızın belediyemize yaklaşık olarak maliyeti ise 2 milyon 150 bin TL’dir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X