Ayçiçeği üreticisi umutlu

Yenişehir Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Hakkı Çetin, ilçede yağlık ayçiçeği ekiminde artış olduğunu belirtti. Çetin, geçen yıl 20 bin dönüm olan ayçiçeği ekim alanının bu yıl 22 bin dönüme çıktığını söyledi.

Ayçiçeği üreticisi umutlu

GÜRHAN ADANA

Ayçiçeği üreticisinin bu yıl umutlu olduğunu dile getiren Çetin, yeni hibrit çeşitlerle bahar yağmurlarının verimi arttırdığına işaret etti.


Çetin, “Geçen yıl kendi tarlamda İlçe Tarım Müdürlüğü’nden bir görevlinin eşliğinde yeni hibrit çeşitlerinin deneme ekimlerini yaptık. İlçemize uygun 4 çeşit belirledik. Bu çeşitleri getirttik ve kooperatifimiz ortaklarından isteyenlere dağıttık. Bu yıl ekilen bu çeşitler sayesinde verim de arttı. Verim artışında ayrıca bahar yağmurları da etkili oldu” dedi.

HASAT İKİ HAFTA SONRA

Ayçiçeği ekenlerin bu sezondan umutlu olduklarını anlatan Çetin, 2 hafta sonra başlayacak hasadın eylül ayında sona ereceğini söyledi.


Çetin, “Geçen yıl dönüm başına 150-250 kilo arasında verim alınmıştı. Bu yıl dönüme 200-350 kilo verim bekliyoruz. Çiftçi ürününün tonunu geçen yıl bin 450 ile bin 700 lira arasında değişen fiyatlardan satmıştı. Bu yıl Trakya Birlik Genel Müdürlüğü’nün açıklayacağı alım fiyatlarını bekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X