Aydın Ayan’ın Bursa Retrospektifi sergisi kapılarını açtı

Resim sanatında 45 yılı dolduran ressam Prof. Dr. Aydın Ayan’ın Bursa Retrospektifi adlı resim sergisi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerin izlenimine açıldı.

Aydın Ayan’ın Bursa Retrospektifi sergisi kapılarını açtı

Nilüfer Belediyesi katkılarıyla Nâzım Hikmet Kültürevi, Türkiye’nin önemli ressamlarından Prof. Dr. Aydın Ayan’ın birbirinden değerli eserlerine ev sahipliği yapıyor. Ayan’ın resim sanatında 45. sanat yılı dolayısıyla hazırladığı sergi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılımı ile açıldı. Sanatçının 85 eserinin aldığı serginin açılışına sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.  

GERÇEĞİN PEŞİNDE İZLER

Yeni sezonun ilk sergisini, alanında çok özel bir isim olan Aydın Ayan’la açmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Plastik Sanatlar anlamında, dönemin ilk sergisine, Aydın Ayan gibi önemli bir isimle ev sahipliği yapmak kültür-sanat kenti Nilüfer’e değer katıyor. Kültür sanata, güzel sanatlara ve plastik sanatlara verdiğimiz önemi, sanatla iç içe bir kent oluşturma çabamızı bir kez daha bu sergiyle ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Usta  ressam Aydın Ayan’ın, onlarca eseri sanatın karşı konulmaz mıknatısıyla izleyenleri adeta kendisine çekecek” dedi. 

Oscar Wilde’ın ünlü “Sanat hayatı taklit eder” sözünü hatırlatan Bozbey, “Ayan’ın eserlerini izlerken hepimizin hissedeceğine inanıyorum. Çünkü, sanatçının eserlerinde bazen gerçeğin peşinden giden izleri, bazen bir başkaldırıyı, bazen de en yalın haliyle doğayı görebileceğiz.  Ayan’a ve tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyor ve sanatın hayatınızın ayrılmaz bir parçası olmasını diliyorum” diye konuştu.

‘USTALARDAN EĞİTİM ALDIM…’

Ressam Prof. Dr. Aydın Ayan da şanslı bir sanatçı olduğunu belirtti. Ayan, “Çok değerli hocalardan eğitim aldım. Türk resim sanatının en büyük ustalarının üçünden; birisi Sabri Berkel, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Neşet Günal. İyi hocalardan eğitim aldım şanslıyım. Çok iyi öğrenciler atölyelerimde yetişti bu açıdan da şanslıyım. Yurtdışında ve yurtiçinde çok güzel yerlerde sergiler açtım. Hakkımda güzel kitaplar basıldı, Nilüfer Belediyesi’nin katkısıyla bugün basılan kitabım da başka bir güzellik. Her şey için beni onurlandıran dostlarıma, şimdi aramızda olmayan değerlere ve uzun sağlıklı bir yaşam sürmelerini istediğim sanat dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Sanat yaşamını 1972 yılında akademiye girişiyle başlattığını söyleyen Prof. Dr. Ayan, kendisinin farklı evrelerden geçtiğini ve sanatının da bu geçişlerle birlikte şekillendiğini kaydetti. Ayan, “Sanat yürek ve beynin ortaklaşa ortaya çıkardığı bir yaratımdır, üretimdir. Dünya görüşümle, dünyaya bakışımla, insanlara yaklaşımımla ve o var olan yeteneğimle bunları yaptım ve bunları size sunuyorum” diye kaydetti. 

  

Sergi kapsamında ayrıca Aydın Ayan’ın 45. sanat yılı dolayısıyla eserlerinin yer aldığı bir kitap basılarak katılımcılara armağan edildi.

 

Sergi, 20 Kasım 2017 tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ziyaret edilebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X