Aydın, Berberoğlu’nu cezaevinde ziyaret etti

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, MİT TIR’ları davası nedeniyle Maltepe Cezaevi’nde bulunan Gazeteci ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti.

Aydın, Berberoğlu’nu cezaevinde ziyaret etti

Bir buçuk saat süren görüşmede Aydın ve Berberoğlu’nun Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Berberoğlu’nun büyük bir kumpasla karşı karşıya kaldığını söyleyen Aydın, bununun yasalara ve Anayasa’ya aykırı olduğunu kaydetti. Hiçbir milletvekilinin yasama yetkisinin elinden alınamayacağını söyleyen Aydın bu konuda Anayasa Mahkemesi’nin kararının açık ve net olduğunu belirti. Aydın şöyle dedi:

“Toplum olarak büyük bir adaletsizliğin içindeyiz. Yaşananlar ne vicdana ne de yürüklere sığıyor. Hukuk hiçe sayıyor. Adaleti sağlaması gerekenler evrensel hukuk kuralları yerine iktidarın hukukunu uyguluyorlar. Bu nedenle günlerden beri yoldayız. Bu nedenle “Herkes için adalet istiyoruz” diyerek yürüyen Genel Başkanımızın arkasındayız. Edirne’den Kars’a kadar tüm CHP örgütleri ayakta. Evrensel adalet sağlanıncaya kadar direnişimiz, yürüyüşümüz devam edecek.”

Berberoğlu da CHP Milletvekillerinin kendisini yalnız bırakmadıkları için Aydın’a teşekkür etti. Enis Berberoğlu bedeninin cezaevinde olsa da aklının ve kalbinin adalet yürüyüşünde olduğu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X