Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ’Saray Siyaseti Yapanları Sert Dille Eleştirdi

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptırdığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı maliyeti gerekçesiyle yapılan el…

Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ’Saray Siyaseti Yapanları Sert Dille Eleştirdi

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptırdığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı maliyeti gerekçesiyle yapılan eleştirilere cevap verdi. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem konuyla ilgili açıklamasında “2001 krizinde batan ve TMSF’ye devredilen 21 banka ile o dönemde kamu bankalarının görev zararlarının bugüne kadar ödenmeleri sebebiyle Hazine’ye yükü resmi rakamlara göre 525 milyar TL’dir. 525 milyar TL yaklaşık olarak 380 tane Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na tekabül ediyor. Bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyeti üzerinden siyaset üreten MHP, iktidar olduğu 2001 krizi döneminde 380 tane sarayı kimlere, hangi yerli veya yabancı patronlara hediye etti? Sonra iktidardan arkalarına bakmadan kaçıp gittiler. Siyaset üretemeyen muhalefet ’Saray’ siyaseti yapıyor. Makamlar ve şahıslar geçici eserler kalıcıdır. Bu eser kişiye değil makama tahsis edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük ve şanlı bir devletin Cumhurbaşkanlığı da böyle Saray gibi olmalıdır. Bu bina bir külliye olarak milletin evidir ve yüce milletimize hizmet edecektir” diye konuştu. ERDEM “AYDIN BELEDİYE SARAYI TEMSİL ETTİĞİ NÜFUSA GÖRE DAHA MALİYETLİ” Mehmet Erdem “Aydın Belediye Sarayı 30 milyon TL’ye mal oldu. Aydın’ın nüfusu 1 milyon ve Türkiye’de 81 il var. 81 ile birer tane Aydın’daki gibi Belediye Sarayı yapılsa; 81×30 milyon TL’den 2 milyar 430 milyon TL eder. Bu maliyet Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyetinin iki katı kadardır. 1 milyon kişiyi temsil eden bir belediye başkanı 30 milyon TL’ye mal olan belediye sarayında hizmet verecek kimse ses çıkarmayacak, 77 milyon milletimizin reisi Cumhurbaşkanı’nın temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na laf edilecek” ifadelerime yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X