Aydın: Vatandaşın kurbanlık alacak gücü yok

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan ve ilçe yönetimiyle birlikte İsabey kurban pazarını gezdi.

Aydın: Vatandaşın kurbanlık alacak gücü yok

Bursalı kurban satıcılarının yanı sıra çok sayıda doğu ve güneydoğu illerinden gelen kurban satıcılarının sorunlarını dinleyen Aydın, hayvan ithal eden Türkiye’de yüksek girdiler nedeniyle kurbanlık fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve vatandaşın kurbanlık hayvan alacak gücünün olmadığını dile getirdi.  

Türkiye’de hayvancılığın bitme noktasına geldiğine vurgu yapan Aydın, “Hayvan pazarından edindiğimiz izlenim vatandaşın alım gücü kurbanlık almaya yetmiyor. Üretici de hem yüksek maliyetlerden şikayetçi hem de hayvan satışlarının her sene daha az olmasından. Bu sene maliyet çok pahalı, ayrıca bu sene hayvan az, maliyeti çok pahalı olduğu için fiyatlar da yükseliyor.” diye konuştu.

Karkas etteki fiyat artışlarına bağlı olarak kasaplardaki et fiyatlarının da tırmandığını belirten Aydın, “Son karkas et zammının henüz yansıtılmadığı kasaplarda, yüzde 23 artışla 34.5 TL’ye yükseldi. Kuşbaşı etin kilo fiyatı da yüzde 27.5 artışla 37 TL’ye çıktı. Gıda Tarım ve Hayvancıcılık Bakanlığı  fiyat artışlarını normal göstermek için ABD’de de karkas et fiyatının 5.11 dolara çıktığını söylüyor. Fakat Türkiye’de kişi başı milli gelir, ABD’dekinin yaklaşık beşte biri olmasına rağmen, karkas et fiyatı Türkiye’de 8.96 Dolar. Bir başka deyişe ABD’deki bir asgari ücretli maaşı aylık 300 kg karkas et alabilirken, Türkiye’deki bir asgari ücretlinin maaşı sadece 40 kg karkas ete yetiyor. İşte AKP Hükümetleri üreticimize, vatandaşımıza gösterdiği reva bu. Bu politikalardan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Bizler bunun takipçisi olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X