Aydın’da bu yıl en kaliteli incirin hasadı bekleniyor

Dünya incir üretiminin büyük kısmını karşılayan Aydın’da bu sezon “en kaliteli incirin” hasat edilmesi bekleniyor.

Aydın’da bu yıl en kaliteli incirin hasadı bekleniyor

Dünya incir üretiminin büyük kısmını karşılayan Aydın’da bu sezon “en kaliteli incirin” hasat edilmesi bekleniyor.

 

İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, incirin sağlığa faydaları ve lezzeti nedeniyle yurt dışında tercih edilen bir ürün haline geldiğini anlattı.

 

İncirin kalitesinin iklim koşullarına bağlı olduğuna dikkati çeken Arpacı, şu ana kadar olumsuz iklim koşullarının yaşanmadığını kaydetti.

 

Enstitü olarak hazırlanan raporlarda incirin bu sezon çok iyi olacağını dile getiren Arpacı, “Üretim yerlerini gezen arkadaşlarımızın hazırladığı raporlar var. Son 4 yılı karşılaştırdığımızda bu sene Aydın’da sezon gayet iyi gidiyor. İklimsel olaylara bakılırsa bu yıl en verimli inciri alabileceğimizi söyleyebiliriz.” dedi.

 

Arpacı, 10 günlük çalışma sonrasında rekolte için net rakamların verilebileceğini ifade etti.

 

” 65 bin ton ihracat gerçekleştirildi”

 

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Gürcan Şen ise bu yıl incir hasadının 10 gün erken başladığını, geçen yıl 75 bin tonluk bir rekolte tahmininin yapıldığını, bugün itibarıyla 65 bin ton ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Şen, “Rekoltenin geçen yıla yakın olacağı görülüyor. Tahminimiz yeni sezon gelinceye kadar yaklaşık 10 bin ton ihracat yapılırsa iç piyasayı da sayarsak 80 bin tona ulaşacağız. Üretilen incir artık satılmaya başlandı. Yani tamamı satılıyor. Eski yıllarda bazen devirler oluyordu. Şu anda o devirler olmuyor.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X