Aydın’dan 6 aylık icraat raporu

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 1 Kasım seçimlerinden bu yana TBMM’de gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı, gündemi değerlendirdi.

Aydın’dan 6 aylık icraat raporu

SEYİT GÜNDOĞAN 

CHP Bursa Millatvekili Erkan Aydın, düzenlediği basın toplantısında  1 Kasım’dan bu yana geçen 6 aylık zaman zarfında, Türkiye’nin  geçirdiği süreç, TBMM çatısı altında yapılan ve Bursa milletvekili olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Dokunulmazlık konusunu  değinen Erkan Aydın, “Dokunulmazlık zırh değildir, bir tehdit aracı hiç değildir.  Anayasa değişikliği yapmadan da fezlekesi olan milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılabilirdi. Yargının bu kadar siyasallaştığı bir dönemde dokunulmazlığın kaldırılması siyasi bir linç olarak yansıtıldı” dedi. 

Türkiye’nin dış politikasının iflas ettiğini iddia eden Aydın, “Şu an elde kalan tek unsur ‘Değerli Yalnızlık’tır. Öylesine değerli bir yalnızlıktır ki Türkiye ev sahipliği yaptığı toplantıda kendi kalesine gol yemektedir” şeklinde konuştu.  

BURSA HAKKETTİĞİ PAYI ALAMIYOR

Aydın, Bursa’nın ekonomiye yaptığı katkının aksine en düşük yatırım payını alan kentlerden biri olduğunu öne sürdü. Kamu hastaneleri çökmüş durumda olduğunu, acil servislerin durumunın içlern acısı olduğunu vurgulayan Aydın, “Altı aylık çalışma içiresinde gerek Türkiye’nin gerek Bursa’nın sorunlarını TBMM çatısı altında dile getirmeye, çözüm önerileri getirmeye çalıştık. Çalışmalarımızda tek yol haritamız bulunuyor: Birinci cümlesi ‘Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir’ diye başlıyor, ‘Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!’  diye bitiyor” dedi. 

Kabine değişikliğinde Bursa’nın durumunu da değerlendiren Aydın, “Müezzinoğlu’nun gitmesini istemezdim. Sağlık Bakanı’nın Bursa’da olması artı bir durumdu. O sayede Bursa’da sağlık yatırımları bir ivme göstermişti” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X