Aydın’dan bireysel silahlanma sorusu

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya verdiği soru önergesiyle Türkiye’de bireysel silahlanmadaki artışı ve bunun sebep olduğu ölümleri ve yaralanmaları TBMM’ye taşıdı.

Aydın’dan bireysel silahlanma sorusu

Aydın, verdiği önergede 2015 yılında Türkiye’de günde en az 5 kişinin öldüğünü, ateşli ve kesici silahlarla işlenen olayların yüzde 71’inin tüfek, tabanca, beylik silahı gibi ateşli silahlarla, yüzde 29’unun ise kesici ve delici aletlerle gerçekleştirildiğini belirtti.

Aydın, Bakan Ala’ya şu soruları yöneltti: “Suçun önlenmesi konusunda kısa ve orta vadeli bir çalışma yapmakta mısınız? Ateşli silah ve kesici aletlerin bulundurulmasının, kullanılmasının engellenmesi için  emniyet birimlerinizce araştırma yapılmakta,  önleyici tedbirler alınmakta mıdır? Suç oranlarının artışı konusunda, akademik olarak ekonomik, sosyolojik ve psikolojik analiz yaptırmakta mısınız? Polis ve asker intiharlarının nedenleri, önlenmesi konusunda bir inceleme yapmakta mısınız?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X