Aydın’dan çüruf atık tesisi için soru önergesi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Orhangazi’nin Fındıklı Köyü’nde bir fabrika tarafından yapılması planlanan cüruf atık tesisleri ile ilgili ÇED raporunun onaylanması üzerine konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Aydın’dan çüruf atık tesisi için soru önergesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi veren Aydın, cüruf depolama tesisine dönüştürülmek istenen alanın imar planlarında depolama alanı olarak geçmediğini, bu nedenle plan değişikliği olmadan söz konusu tesisinin yapılmasının yasalara aykırı olduğunu savundu.

Ayrıca bölgenin Nadır su havzasının içinde bulunduğuna dikkat çeken Aydın, Orhangazi’yi besleyen su kaynaklarının damarlarının bu bölgeden beslendiğini dile getirdi.

Orhangazi’de yaşayan vatandaşların tehdit altında olduğunu ve hepsinin depolama tesisine karşı olduğunu vurgulayan Aydın, verdiği önergede Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti: “Bölge halkının da karşı olduğu tesisin yapılmasına onay verecek misiniz? İmar planlarına aykırı olarak yapılması planlanan tesis için yasa dışı uygulamaya göz yumacak mısınız? Tesis aynı zamanda su kaynaklarının kirlenmesine yol açacak. Buna rağmen tesisin çalışması yönünde işlem yapacak mısınız?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X