Aydın’dan emekliler için soru önergesi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 30 yıl üzeri çalışanların ikramiye hakkının verilmediğini iddia ederek, TBMM’ye soru önergesi verdi.

Aydın’dan emekliler için soru önergesi

Milletvekili Erkan Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, bir düzenleme yapılmadığı için ikramiye hakkını bekleyen yüz binlerce emekliye dikkat çekerek, “Anayasa Mahkemesi emeklilere sadece 30 yıl hizmet süresi için ödeme yapılmasını iptal etmişti. Kararla 30 yıl üzeri çalışan her emekli, çalıştığı süreye göre ödeme almak hakkı kazandı. Anayasa Mahkemesi’nin bu sınırı kaldırması ile 408 bine yakın kişinin bu haktan faydalanması gerekiyor. 7 Ocak 2015 tarihli AYM kararı ile bu tarihten sonra emekliye ayrılanlar zaten ödemelerini almaktaydı. 7 Ocak 2015 tarihinden önce ayrılanları ilgilendiren bu yasa ile yüzbinlerce emekli ödeme almayı hak ediyorlar. Ancak bu konuda bir düzenleme yapılmadığı için emekliler mağdur duruma düşmüştür“ dedi.

Aydın, TBBM’ye sunduğu soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Yaklaşık 408 bin emekliyi ilgilendiren ikramiye hakkı için yasal bir düzenlemeyi ne zaman yapacaksınız? 2015 yılında Meclis gündemine gelen konu için ivedi bir planınız var mı? Yasal bir boşluk olduğu için bu konuda kaç emekli dava açmış, bu davalar nasıl sonuçlanmıştır? Yargı yoluna giderek haklı bulunan emeklilerin ikramiyeleri ödendi mi? Bu konudaki mağduriyeti nasıl gidermeyi planlıyorsunuz? Geçmişe dönük ikramiyeleri ödeyecek misiniz?’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X