Aydın’dan hal esnafına ziyaret

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Kent Hali esnafını ve çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Aydın’dan hal esnafına ziyaret

Aydın, “Bir kez daha gördük ki  toptancının  hali perişan, hal esnafı emeğinin karşılığını alamıyor. Bununla birlikte çiftçi de, tüketici de çok zor bir dönem geçiriyor” dedi.

Aydın günün ilk saatlerinde Bursa Kent Hali’nde toptancı dükkanlarını ziyaret etti.  Tüm esnafı tek tek dolaşan, üreticilerin ve işçilerin sorunlarını dinleyen Aydın daha sonra Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İşadamları Derneği Başkanı İsmail Aslım’la da bir araya geldi.

Toptancı hallerinde ürünlerin para etmediğini ancak manavda, pazarda ve marketlerde tüketicinin yüksek fiyatlardan şikayet ettiğini dile getiren Aydın, “Üreticinin satış fiyatıyla tüketicinin aldığı fiyat arasındaki makas hala açık. Vatandaş hala ucuz sebze meyve tüketemiyor. Plansız, programsız günü birlik politikalar, tarımın da temel sorunu haline geldi. Bir kez daha gördük ki halcinin hali perişan, hal esnafı emeğinin karşılığını alamıyor. Tarımda girdiler çok yüksek. Bu ürün fiyatlarına da yansıyor. 1 Kasım’da iktidar olmamız halinde girdileri düşüreceğiz. Tarımda girdileri düşürmemiz halinde geçim sıkıntısını da büyük oranda çözmüş  olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X