Aydın’dan ilaç protokülü tepkisi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, eczacılar ile SGK arasında protokol imzalanmaması halinde, eczacılar kadar hastaların da büyük sıkıntı içine düşeceğini, en büyük mağduriyeti hastaların yaşayacağını söyledi.

Aydın’dan ilaç protokülü tepkisi

Aydın, CHP’nin doktor ve eczacı milletvekilleriyle TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türk Eczacıları Birliği ile SGK arasındaki 3 yıllık protokolün, yarın sona ereceğini ancak henüz anlaşma sağlanamadığını anımsattı. Tablonun trajik olduğunu, 11 yıldan bu yana ilaç fiyatlarının 572 kez düştüğünü, eczane raflarından bedelsiz kamulaştırma yapıldığını belirten Aydın, eczanelerin geliri her gün azalırken, artan masraflar karşısında eczacının kaderine terk edildiğini savundu. Aydın, eczacının, eczanesinin ekonomik sürekliliğini sağlayabilmek için borçla yaşadığını, giderlerin yarattığı basıncın tahammül edilemez boyuta ulaştığını ifade etti.

SGK ile yapılan görüşmelerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, mevcut tabloyu göz önünde bulundurmadığını iddia eden Aydın, ‘Oysa vereceği rakam bir lütuf değil, eczacının hakkıdır. Eczacıların talepleri konusunda uzlaşma sağlanamadı, bakanlık, taleplerin sadece yedide birine onay verdi. Eğer protokol imzalanmazsa eczacılar kadar hastalar da büyük sıkıntı içine düşecek, vatandaş ilacını parasıyla alacak, ilaca ödediği tutarı da fatura karşılığında SGK’dan tahsil edecek. En büyük mağduriyeti yine hastalar çekecektir’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X